Hopp til innholdet

Lokale lønnsforhandlinger 2023

0,85 % av lønnsmassen er satt av til lokale forhandlinger i 2023 for medlemmer av LO Stat (NTL) og YS (Parat).

Det blir lokale, individuelle forhandlinger i 2023. Dette betyr at du kan sende inn et krav om lønnsøkning. Det gjør du i dette skjemaet. Du skal også ha fått en lenke på epost (sendes 21. juni, klokka 16.00). Det er best å bruke lenken du får på epost, for denne inneholder en del allerede utfylt informasjon.

Fristen for å sende inn krav til NTL er 22. august. Omfanget på årets oppgjør er jo ikke veldig stort. Det meste av midlene er brukt på sentrale tillegg (alle har fått 31 000 i form av økning av lønnstrinn). 85 % av den totale ramma i oppgjøret ble brukt på dette. Så ble 15 % satt av til lokale forhandlinger. Dermed er det rundt 4000-5000 kr per person i disse forhandlingene dersom alle skal ha.

Følgende trenger ikke sende inn krav:

  • Personer som er nyansatt etter 1. mai 2022. Se informasjon på siden om lønn, og om virkemiddelet 2.5.5.
  • Personer som blir pensjonister i 2023 (pensjonen beregnes på lønn fra 30.04.2023, pluss en automatisk regulering for årets lønnsvekst).
  • Personer som slutter i 2023.

Hvordan foregår disse forhandlingene? 

Når du sender inn ditt krav, sender du det inn til oss i NTL. Tillitsvalgte i styret går gjennom kravene som kommer inn. Vi tar kravene med oss til arbeidsgiver. Begrunnelsene og teksten du skriver vil ikke bli sendt videre til arbeidsgiver. Dette er for vår bruk, slik at vi kan vite litt mer om din situasjon. Det er dette vi tar utgangspunkt i når vi argumenterer for våre krav. Derfor trenger du ikke skrive veldig langt eller veldig utfyllende. Vi klarer oss som regel med korte beskrivelser av hva du jobber med, og en kort begrunnelse for ditt krav.

Selve forhandlingene foregår i møter mellom tillitsvalgte og arbeidsgiver i september og oktober. Vi fra NTL møter arbeidsgivere på enhetene (fakulteter, noen sentre, fellesadministrasjonen) til møter for å forhandle.

Vi kan ikke si noe om forhandlingene før de er ferdige, og etter at forhandlingene er ferdige kan vi heller ikke si hva som har blitt sagt.
Derfor vil ingen få svar på sine krav før i begynnelsen av november.

Om å fylle ut skjema

Bruk gjerne lenken du har fått tilsendt på epost. Sjekk din private epost hvis du ikke har fått tilsendt direkte til UiB-epostadressen din. Vi sender ut til den adressen du har valgt å få tilsendt NTL-informasjon til.

Vi tar utgangspunkt i din lønn og lønnsinformasjon per 1. mai 2023.

Beskriv dine nåværende arbeidsoppgaver kort.

Skriv når du sist fikk lønnsopprykk (du trenger ikke ta med lønnsendringen etter de sentrale tilleggene per 1. mai 2023).

Deretter kommer du til ditt krav.

Det første spørsmålet er om du ønsker ny stillingskode. Vi tar utgangspunkt i UiBs stillingsstruktur når vi forhandler om endring av stillingskoder. Ønsker du ikke ny kode, lar du feltet stå tomt.

Så kommer spørsmålet om lønnsøkning. Her kan du fylle ut ønsket lønnstrinn og/eller årslønn.

Du må begrunne kravet ditt. Kravet bør være begrunnet i UiBs lønnspoltikk. Lønnspolitikken finner du her, i Medarbeiderhåndboken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *